No start thread - Kawasaki KLR 650 Forum
1987 to 2007 Wrenching & Mods For maintaining, repair or modifications of Generation 1 KLR's. 2007 and earlier.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 06-15-2018, 08:41 PM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: Oct 2016
Location: Oregon / Arkansas
Posts: 73
No crank thread

Iím restoring another year 2000 M1030B1 (USMC KLR650). Iím almost done but canít get the bike to crank. Nothing happens when I hit the start button. I was able to get it to crank by bridging the starter relay with pliers. I figured Iíd just swap some parts off a running KLR to make it easy. I donít have a multimeter with me since Iím working out of a storage locker but it looks like Iíll be getting one. Below is what Iíve swapped out from the running bike
Start switch / engine kill switch
Both fuses
Starter relay
Starter circuit relay
Battery
The bike will shift into gear and neutral (the neutral light comes on). Turning on the ignition does activate the headlight. I just installed the whole wiring harness so the next step is to double check for tight connections and clean them. Then I figure Iíll look into changing the ignition, CDI, and diodes. Prior to that Iíll clean the clutch safety / starter lock out switch. Iíve found that I tend to over think things so I assume Iím missing something obvious. Any ideas? Iíll update tomorrow when I get more time trouble shooting the bike.

Last edited by Johnnny13; 06-15-2018 at 09:58 PM.
Johnnny13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 06-16-2018, 09:49 AM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: Oct 2016
Location: Oregon / Arkansas
Posts: 73
Wound up jumping the switch at the wiring harness and it cranked right away. Iíve had to clean corrosion from these before but never had one go bad. This is a perfect example of starting with the basics first. I thought it was fine and started down a trouble shooting hole.
Johnnny13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki KLR 650 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another oh so un won't start thread... MAPEX 1987 to 2007 Wrenching & Mods 6 04-24-2018 01:02 PM
Another dreaded "it won't start" thread. rideitlikeyoustoleit 1987 to 2007 Wrenching & Mods 12 06-20-2017 12:23 AM
No headlamp, no instrument cluster illumination, no rear running light. Drake 1987 to 2007 Wrenching & Mods 3 07-23-2011 10:04 PM
No No NO NO NO NO NO NO!!!!! Paper Other Bikes 20 10-31-2010 10:55 PM
not trying to start a tire thread johnsr Bike and Rider Gear 10 10-18-2006 10:24 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome