Engine stopped, no spark - Kawasaki KLR 650 Forum
1987 to 2007 Wrenching & Mods For maintaining, repair or modifications of Generation 1 KLR's. 2007 and earlier.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 02-04-2019, 01:09 AM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: Mar 2018
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 27
Engine stopped, no spark

Good morning all. I am sitting with the following problem: I had some work done on my 2007 KLR 650 (Fugly). Mileage is 26tkm. I had the bike for about one year and I booked it in for a mayor service (Oil, oil filter, valve adjustment, brake fluid). It had an Eagle Mike doohicky but with the "normal" spring so I had the torsion spring conversion done as well. The front forks were disassembled and new oil put in. Collected the bike on Saturday, ran fine but after about 10km the engine just shut down. Rev counter to 0. Not nice. Checked for fuel (I have), checked for spark (I don't have). What could it be? Stator as it was removed to get to the doo? How can I check if the stator is working? Can there be any "loose connections" / plugs who would cause the engine to shut down?

Thank you for any suggestions.

Cheers Lars
Lars Kessel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 02-05-2019, 11:48 PM Thread Starter
1st Gear
 
Join Date: Mar 2018
Location: Cape Town, South Africa
Posts: 27
Fixed, loose connection under dash/tank. Running again.
Lars Kessel is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki KLR 650 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HID headlight stopped working??? desert rat650 1987 to 2007 Wrenching & Mods 6 09-30-2011 09:44 PM
No headlamp, no instrument cluster illumination, no rear running light. Drake 1987 to 2007 Wrenching & Mods 3 07-23-2011 10:04 PM
Spark - no Spark, please help Raven7777 1987 to 2007 Wrenching & Mods 12 12-03-2010 04:51 PM
No No NO NO NO NO NO NO!!!!! Paper Other Bikes 20 10-31-2010 10:55 PM
08 K.l.r. Stopped Running masterofsparks KLR & Other Motorcycle Related Discussion 4 06-13-2008 02:58 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome