"Well there's your problem" - Kawasaki KLR 650 Forum
The Off Topic Lounge The area for all things off topic. Keep it clean, and keep it friendly.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 08-25-2015, 05:15 PM Thread Starter
1st Gear
 
Matt_M's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Hamburg, Pa
Posts: 89
Garage
"Well there's your problem"

Had new tires and tubes mounted a few months ago when it was inspected. A few weeks ago I noticed a wiggle from the rear end taking a turn. Checking things out seems the air pressure was low. Pumped it back up and it sat for several days with only a few psi drop. Played with the valve stem some just to see if maybe it was leaking from there or not. Checked pressures and go for a ride and it's fine for a while. The other day I get home after being gone for 2 weeks and it's almost flat. Aired it up and went for a nice long ride. Well half way home I hear some tire noise and stop at a gas station and of course it's flat again. Aired it up and made it home but in the short trip back to the house it had lost about 15 psi. Time to do the nasty !

Pulled it off today to find the issue.








Looks like it was folded and pinched in several places from when it was installed. I don't see how this would have happened from just riding on it flat if it was leaking from the stem. Patched it for now and ordered new tubes but it sucks that a bike shop would screw it up that bad. It looks like maybe it got caught under the bead lock ?
Matt_M is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 08-26-2015, 09:49 AM
OverDrive
 
Join Date: Nov 2009
Location: Lander, Wyoming
Posts: 5,336
I'll suggest that you purchase the next size smaller inner tube (400/450-17) if using the same Brand. (Sedona, maybe?)
The 450/510-17 does seem to be quite Large!
It is better to slightly stretch a small tube, than to wad-up/wrinkle-up too large of tube.

pdwestman
Modify at "YOUR OWN RISK"!

Still riding my 1987 KL650-A1. 84,000+ miles & counting
pdwestman is offline  
post #3 of 3 Old 08-26-2015, 12:52 PM Thread Starter
1st Gear
 
Matt_M's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Hamburg, Pa
Posts: 89
Garage
I hadn't done the math (until now) but it seems like the size of the tube is to big for that tire. 130/80-17 is only 4.10-5.10 and not 4.5-5.10. The bad part is that's what everyone recommends for that tire online. Maybe I'll order a smaller tube and keep the fat one for a spare.
Matt_M is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki KLR 650 Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A New "Problem" klr4evr 1987 to 2007 Wrenching & Mods 11 10-23-2014 01:02 PM
Bon Voyage ep2 "Dirty One Thirty" (video) tractorking KLR & Other Motorcycle Related Discussion 5 10-19-2011 08:04 PM
"New" '09 KLR 650 owner from North Orange County, CA GoRovers Introductions 8 06-01-2011 12:56 PM
Adjustable Links 1.0"-1.5"-2" tessy2 Gadgets & Gizmos 5 03-19-2008 08:35 AM
An easy fix for signal "fast" flashing w/ aftermarket blinkers MeefZah 1987 to 2007 Wrenching & Mods 2 05-05-2007 09:08 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome