Good to hear experienced views. To put a positive spin on it, where would you begin and end this Iron Butt attempt?
1000 miles divided by 24 hours = 41.67.
At 200 MPG that would be 5 gas stops. Since gas stations are not necessarily placed where you would like 6 or 7 would be more realistic.
Each group gas / bathroom / stretch stop could average 15 minutes. 15 x 7 = 105 minutes or 1 hour and 45 minutes.
There would be 8 (guessing) photo stops for proof of course. Each stop would be 4 minutes. 8 x 4 = 32 minutes.
Meals would be consumed during gas stops or while riding.
24 hours = 1440 minutes
1440 - 105 = 1335 minutes
1335 - 32 = 1303 minutes
1303 = 21 hours and 43 minutes
21 hours and 43 minutes divided by 1000 miles = 46.05 MPH
Let me know if these numbers sound good to you.
Hwy 4 in the dark would be a crawl for me. The average speed could be 25 MPH (maybe less). You go as fast and the slowest lead rider.
The back side (Hwy 395 side) of Monitor Pass in the dark could be VERY scary in a couple of places though the rest should be smooth.
The front side (Hwy 4 side) of Monitor Pass should not be a problem.
The average speed for Monitor Pass could be a little as 30 MPH.
This is considering only two of the highways and you would definitely need some 90 MPH stretches to reduce the MPH average.
Where does law enforcement come into play?
It can be done. Stupid? Choice might be better term. Stupid might be riding your KLR on red clay single track in the cold rain and having to drag your KLR up and over large obstacles while getting home in the late hours of darkness drenched by the bone chilling cold rain. Not me, I am too much of a weenie and don't have the skills to do that. Yes, Choice is a better term.
2005 KLR 685
2015 Yamaha Super Tenere ES, 5/23/2015
2012 Yamaha Super Tenere; Purchased 7/30/2011; Sold 5/23/2015