Cześć, muszę wymienić łańcuch, myślę, że wymienię też zębatki. Jakieś dobre wskazówki, na które? I czy powinienem trzymać się z daleka od tańszych marek?
Mam klr 650 2001
Mam klr 650 2001
Ahh dzięki! Jaki rozmiar wybierasz??OEM działa całkiem nieźle. Przednie zębatki Sunstar są moim wyborem. Trudno pokonać tylną zębatkę i zwykle używam łańcuchów Regina, RK lub DID.... Eaglemike, 3D cycle, Fortnine mają dobre rzeczy. Unikaj taniego badziewia, zębatek ze stopów metali lub nieuszczelnionych łańcuchów za wszelką cenę. Jeśli masz ograniczony budżet, trudno pokonać zestaw Primary Drive z RMATV.
Dave
Jakie marki zębatek sprzedają w Wielkiej Brytanii? Nawet niektóre międzynarodowe firmy sprzedają kompletne zestawy.Cześć, muszę wymienić łańcuch, myślę, że wymienię też zębatki.
Jakieś dobre wskazówki co do wyboru?
I czy powinienem unikać tańszych marek?
Mam klr 650 2001
Jestem z Norwegii, tutaj sprzedają jt i d.i.dJakie marki zębatek sprzedają w Wielkiej Brytanii? Nawet niektóre z międzynarodowych firm sprzedają kompletne zestawy.
Oryginalne zębatki Kawasaki z oryginalnym łańcuchem uszczelnionym marki EK są znane z tego, że wytrzymują ponad 20 000 mil, przy odpowiednim luzie i smarowaniu.
Łańcuch MUSI być na tyle luźny, aby podnieść dolną część w GÓRĘ, aby dotknąć tylnej końcówki gumowego suwaka. Zbyt ciasny zużywa je znacznie szybciej.
Myślę, że zestaw łańcucha i zębatek AFAM sprawdzi się doskonale w KLR650.Nie jestem pewien, czy dotyczy to łańcucha, który rozważasz.